8 november 2017

8 november 2017

Alexandra Gerny nieuw lid deelnemersraad

De deelnemersraad bestaat weer uit vijf leden. Vanwege het vertrek van een van de leden van de deelnemersraad begin dit jaar, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe zelfstandige met hart voor pensioenzaken.

Een frisse Zwitserse blik op pensioenen

 

Na gesprekken met een aantal kandidaten hebben we gekozen voor Alexandra Gerny (49).

Alexandra Gerny is geboren in Zwitserland. Op haar 35-ste verhuisde ze naar Nederland. In Zwitserland werkte ze na haar opleiding als kunsthistorica in de kunstwereld. In Nederland ging ze aanvankelijk aan de slag bij een architectenbureau. Toen de crisis uitbrak, ging ze weer studeren en begon vervolgens voor zichzelf. Ze heeft een coachingsbureau dat zich met name richt op advocaten, architecten en andere vrije beroepen.

Toen Alexandra als zelfstandige begon, heeft ze zich verdiept in de pensioenmogelijkheden. Ze vond het maar vreemd dat ze zich toen niet bij een pensioenfonds kon aansluiten. Het viel haar ook op dat andere zelfstandigen zich nauwelijks druk lijken te maken over hun pensioen. ‘Ik denk dat dat komt omdat ze ervan uitgaan dat de overheid het wel regelt. In Zwitserland voelen werkenden zich meer verantwoordelijk voor hun persoonlijke financiën.’

Ze vindt ZZP Pensioen een uitstekend initiatief vanwege de betrokkenheid van de belangenorganisaties voor zelfstandigen. Haar motivatie om toe te treden tot de deelnemersraad is dat ze zich graag wil inzetten om het pensioenbewustzijn bij ZZP’ers te verhogen. Ook wil ze kijken hoe de communicatie met de deelnemers kan worden verbeterd. ‘Naast het zakelijke mag men mensen wat meer aanspreken op hun emoties’, aldus Alexandra.