18 augustus 2016

18 augustus 2016

‘Als pensioenjournalist moet je weten waar je over schrijft’

Hoewel we geen pensioenfonds zijn, heeft ZZP Pensioen tóch een deelnemersraad. We vinden het namelijk belangrijk om te horen van onze deelnemers over ons product en dienstverlening. Eind vorig jaar hebben we alle deelnemers van ZZP Pensioen een uitnodiging gestuurd met de vraag zich voor de deelneme

Geen buil aan te vallen
Waarom Frank dan toch gekozen heeft voor ZZP Pensioen? Beroepsinteresse. In eerste instantie. ‘Je moet als pensioenjournalist weten waar je over schrijft, niet waar? En voor die 35 euro per jaar kun je je geen buil vallen. Ik dacht er niet diep over na en besloot dat ik ieder jaar, binnen mijn fiscale ruimte, zou bepalen wat ik inleg in mijn ZZP Pensioen. Inmiddels maak ik maandelijks een vast bedrag over. Zo spreid ik het risico en weet ik zeker dat ik wat opbouw naast andere beleggingen en eerder opgebouwd pensioen’

Op de hoogte blijven?
Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Schrijf je dan hier in voor de update.

Sympathiek initiatief
Maar wie denkt dat Frank dit adviseert aan iedereen die het wil horen, heeft het mis. ‘Wat voor mij werkt, hoeft niet te werken voor een ander. Ik vond het ZZP Pensioen een sympathiek initiatief en ben niet zo bang voor beleggingen.’

Maar waarom de financieel journalist dan toch graag in de deelnemersraad wil zitten? ‘Als journalist sta je altijd aan de zijlijn. En nu wilde ik me er eens mee bemoeien’, verklaart Frank lachend. ‘En daarbij: ZZP Pensioen is geen pensioenfonds en dus niet verplicht om een deelnemersraad te beginnen. Dat ze dan tóch een deelnemersraad hebben opgericht, vind ik sterk en daar draag ik graag een steentje aan bij. En met mijn kennis van pensioen, persoonlijke financiën en communicatie, denk ik dat ik een bijdrage kan leveren.’