22 april 2020

22 april 2020

Beleggen met ZZP Pensioen!

Bij ZZP Pensioen beleggen we jouw kapitaal met focus op de lange termijn. Hiermee accepteren we dat er tussentijdse waardeschommelingen kunnen plaatsvinden als gevolg van de risico’s die gepaard gaan met beleggen.

Dit doen we omdat op lange termijn deze beleggingsrisico’s zich uitbetalen en meer opleveren dan sparen. Naarmate de resterende tijd tot jouw pensioendatum korter wordt, bouwen we het beleggingsrisico voor je af in onze lifecycle. Op die manier doen we ons best om grote waardeschommelingen vlak voor jouw pensioendatum te voorkomen.

Als we kijken naar de resultaten van de afgelopen periode, dan blijkt deze strategie ook in de praktijk te werken. Als jij je tijdens het volledige eerste kwartaal van 2020 bevond in de laatste fase van de lifecycle, dan is de waardedaling van jouw ZZP Pensioen beperkt gebleven tot -0,03%. Daartegenover staat dat je in 2019 minder geprofiteerd hebt van de forse waardestijging in aandelen. Kortom, de waardeschommelingen vlak voor jouw pensioendatum zijn aanzienlijk lager dan in de eerdere fases van de lifecycle.

Ligt de pensioendatum verder in de toekomst, dan zijn de waardeschommelingen groter dan in de laatste fase van de lifecycle. Dat werkt zowel de positieve als negatieve kant op. Zo heb je in 2019 geprofiteerd van de forse waardestijging in aandelen en heb je na de corona crisis ook nog voldoende tijd om te profiteren van het herstel op de aandelenmarkt.

Deze maand lijkt de rust op de financiële markten vooralsnog langzaam terug te keren. Of dit het begin is van een stijgende trend of voortzetting van een onzekere periode kunnen we pas over een aantal maanden concluderen. Het herstel kan ook langer op zich laten wachten. Maar de verbeterende gezondheidscijfers en de eerste versoepelingen in meerdere landen zijn hoopgevend.