Hoe werkt de pensioencalculator?

De pensioencalculator laat een voorbeeld kapitaal op je pensioendatum
zien. De waarde op jouw ZZP Pensioen rekening en jouw eenmalige en/
of maandelijkse inleg wordt opgerent met een rente die afhankelijk is van
de looptijd. Dat is de periode vanaf nu tot je zelfgekozen pensioendatum. Naarmate de looptijd langer is, rekent de calculator met een hoger gemiddeld voorbeeld rendement. Alle rendementen zijn voorbeeldrendementen en bieden dus geen garanties.

De pensioencalculator houdt ook rekening met de kosten die je betaalt voor het ZZP Pensioen (met uitzondering van de transactiekosten).

Hoe berekenen wij de bruto uitkering per maand?

Op basis van het opgebouwde kapitaal op je pensioendatum berekenen we wat je maandelijks bruto zou kunnen ontvangen. Het bedrag dat je ziet is niet zeker. Dat kan hoger of lager zijn.

Je kunt in de pensioencalculator kiezen voor een uitkering van 10, 15 of 20 jaar en voor levenslang. Die keuze heeft invloed op de hoogte van je uitkering.

Ook voor het berekenen van je maandelijkse uitkering gebruiken we een rente. Deze rente is afhankelijk van hoelang je de maandelijkse uitkering wilt ontvangen

Aantal jaren

Rente

10 jaar
-0,51%
15 jaar
-0,57%
20 jaar
-0,54%
Levenslang
-0,51%

In de berekening is geen rekening met eventuele kosten van het uitkeringsproduct. De bank, beleggingsinstelling of verzekeringsmaatschappij waar jij op je pensioendatum met jouw opgebouwd ZZP Pensioenkapitaal je uitkering aankoopt kies je zelf. Enkele maanden voor je pensioendatum informeren wij je over je uitkeringsmogelijkheden. De maandelijkse uitkeringen laten we bruto zien. Van de bruto uitkeringen moet je nog belasting betalen en dan hou je de netto uitkering over. Hoeveel er precies netto uitgekeerd wordt is afhankelijk van jouw totale inkomen in dat jaar. Je moet dus ook rekening houden met je AOW.

Hoe berekenen wij de netto uitkering per maand?

In jouw ZZP Pensioenportaal geven wij een indicatie van jouw netto uitkering. Wij houden voor de berekening van jouw netto uitkering rekening met belasting. Dit is slechts een voorbeeld percentage.

Hoeveel er precies netto uitgekeerd wordt is afhankelijk van jouw totale inkomen in dat jaar. Je moet dus ook rekening houden met je AOW. Daarnaast is jouw netto uitkering afhankelijk van de belastingpercentages die gelden als jij je ZZP Pensioen laat uitkeren.

Hier zie je de percentages voor 2021. Op de site van de belastingdienst vind je meer informatie over de inkomstenbelasting.

Inkomsten in box 1 – tot AOW-leeftijd

IB Schijf 1 (t/m €68.508,00)
37,10%
IB Schijf 2 (vanaf €68.508,00)
49,50%

Inkomsten in box 1 – AOW-leeftijd en geboren na 1 januari 1946 en vóór 1 september 1953

IB Schijf 1 (t/m €35.130,00)
37,10%
IB Schijf 2 (€35.130,00 t/m €68.508,00)
49,50%
IB Schijf 3 (vanaf €68.508,00)
49,50%

Jouw ZZP Pensioen, zo geregeld.

Start nu met ZZP Pensioen. En je ziet direct hoe jouw inleg zich ontwikkelt.