De kosten van ZZP Pensioen.
Vast en variabel.

Wat kost een ZZP Pensioenrekening? Hieronder zetten we de kosten voor je op een rij:

Let op

ZZP Pensioen is gestopt met haar dienstverlening. Het is niet meer mogelijk om een nieuwe rekening aan te vragen of te storten.

Distributiekosten

€ 40,00    éénmalig

Deze kosten worden maar één keer in rekening gebracht als je het ZZP Pensioen afsluit. Hiermee bekostigen wij een deel van onze website en het uitreiken naar nieuwe klanten.

Beheerkosten

€ 35,00    per jaar

Deze kosten betaal je ieder jaar, ook als je een jaartje niet inlegt. Hiermee bekostigen wij onze administratie, waaronder jouw deelnemersportaal. Hierin kun je de waardeontwikkeling van je vermogen zien. Ook gebruiken wij deze kosten voor het beantwoorden van jouw vragen en voor andere communicatie rondom het ZZP Pensioen.

0,35%    per jaar

Deze kosten betaal je ieder jaar en besteden wij aan het beheren van jouw vermogen. Er wordt maandelijks 0,029% over jouw opgebouwde vermogen berekend en van jouw vermogen afgetrokken. Dat is 0,35% per jaar.

Transactiekosten

0,10%

Loyalis Global

Equity SRI Fund

0,23%

Loyalis Global

Interest Plus Fund

0,00%

Loyalis Global

Interest Fund

Deze kosten worden berekend over de storting of onttrekking in het desbetreffende fonds. Lees hier hoe wij jouw transactiekosten zo laag mogelijk houden.

Transactiekosten.
Hoe houden we ze laag voor jou.

Het aankopen en verkopen van beleggingen vindt plaats via handelsplatformen, via brokers of via banken. Zij vragen hiervoor toe- en uittreedkosten. Ook wel transactiekosten genoemd. De transactiekosten verschillen per fonds en worden berekend over de storting of onttrekking in het desbetreffende fonds.

Wil je weten hoe we de transactiekosten bij ZZP Pensioen laag houden?

  • ASR Vermogensbeheer is een grote belegger. Door hoge volumes hebben wij lage transactiekosten af kunnen spreken.
  • Door alle aan- en verkopen op dezelfde dag van elkaar af te trekken, kunnen transactiekosten elkaar ook opheffen. Om zo transactiekosten te besparen. Dit wordt “netting” genoemd. Het komt dus voor, dat er in het geheel geen of zeer weinig toe- of uittredingskosten worden ingehouden.
  • De transactiekosten die wij bij jou in rekening brengen gebruiken we uitsluitend om de daadwerkelijke kosten te betalen voor het aan- en verkopen van beleggingen via handelsplatformen, brokers of banken. Wat er overblijft van deze kosten, gaat terug de beleggingsfondsen in. Dit komt dus ten goede aan de deelnemers.
  • De ingelegde gelden worden één keer per maand belegd. Het één keer per maand aankopen en/of verkopen van beleggingen is goedkoper dan wanneer je dat iedere dag doet. De toe- en uittreedkosten zijn dan veel lager. En daardoor blijft weer meer geld over voor jouw pensioen.