3 november 2016

3 november 2016

Laat jij ook €1.450,- liggen aan belastingvoordeel?

Dan behoor je volgens ons recente onderzoek tot de meerderheid. Maar liefst 70 procent van de ZZP’ers is niet of nauwelijks bekend met de belastingregeling -de zogenaamde jaarruimte- die sparen voor het pensioen aantrekkelijk moet maken. En dat is jammer want je laat al gauw ongemerkt honderden tot

In een onderzoek dat we in september onder ruim 200 ZZP’ers hebben gehouden bleek onder andere dat ZZP’ers weinig weten over pensioenoplossingen. Slechts 15% van de ondervraagde ondernemers beoordeelt zijn eigen kennis op dit thema als ‘goed’. Als er al wordt gespaard voor het pensioen, dan doen ZZP’ers dat vooral door af te lossen op hun hypotheek of geld op een spaarrekening te zetten.

Jaarruimte berekenen?
Wil je weten hoeveel je dit jaar voordelig in kunt leggen in je ZZP Pensioen? Bereken het nu!.

Jaarruimte?
Maar de jaarruimteregeling, een regeling vanuit de belasting, maakt het dus heel aantrekkelijk om ook op een andere manier je pensioen op te bouwen. Hiermee kun je je pensioeninleg aftrekken van je inkomen bij de belastingaangifte. Hier zit een maximum aan die je eenvoudig met een rekentool berekent. Deze jaarruimteregeling is al voordelig voor een jaarinkomen van €12.000,- en hoger. Van de ondervraagde zelfstandigen maakt 29% gebruik van deze regeling, onder meer via ZZP Pensioen.

Zonde! Vindt ZZP Nederland
Maarten Post, voorzitter Stichting ZZP Nederland: “ZZP’ers laten op grote schaal geld liggen bij de Belastingdienst. Dat is natuurlijk heel erg zonde. De gemiddelde ZZP’er verdient € 38.000,- per jaar. Dan gaat het om een jaarlijks belastingvoordeel van circa €1.450,-. We roepen alle ZZP’ers dan ook op om hun jaarruimte te berekenen en daar vervolgens gebruik van te maken.”