13 december 2019

13 december 2019

Performance Loyalis Global Funds november

In november hebben de positieve aandelenrendementen uit september en oktober een vervolg gekregen (+3,9%). Overall kunnen we tot dusver spreken van een succesvol beleggingsjaar met flinke positieve rendementen.

Deze maand hebben met name de aandelen in ontwikkelde markten forse rendementen behaald (+4,5%). Aandelen in opkomende markten behaalden een bescheidener rendement (+0,7%). De toenadering tussen de Verenigde Staten en China in hun handelsconflict was opnieuw van grote invloed op het positieve sentiment onder aandelenbeleggers.

Het Global Interest Plus Fund behaalde net als in september een licht negatief rendement (-0,3%). Onderliggende beleggingsfondsen behaalden wisselende resultaten, met negatieve rendementen voor Europese bedrijfsobligaties (-0,3%) en obligaties van opkomende markten (-0,6%). Het Amerikaanse bedrijfsobligatiefonds behaalde een te verwaarlozen positief resultaat.

Ook het Global Interest Fund rendement van oktober kreeg een vervolg in november (-0,6%). Opnieuw kreeg het Europese staatsobligatiefonds te maken met de negatieve consequenties van de stijgende rente (-0,7%). Het wereldwijde obligatiefonds, dat minder gevoelig is voor veranderingen in de rentestand kreeg te maken met een beperkt negatief rendement (-0,3%).