14 november 2019

14 november 2019

Performance Loyalis Global Funds oktober

In oktober hebben de positieve aandelenrendementen uit september een vervolg gekregen (+0,7%). Met name de aandelen in opkomende markten deden het goed (+2,4%).

Wereldwijde aandelen behaalden een bescheidener rendement (+0,4%). De voortgang in de handelsafspraken tussen China en de Verenigde Staten speelde hierbij een belangrijke rol. Daarnaast publiceerden grote bedrijven in oktober hun winstcijfers, deze werden gematigd positief ontvangen aangezien de verwachtingen niet al te positief waren.

Het Global Interest Plus Fund behaalde net als in september een licht negatief rendement (-0,21%). Onderliggende beleggingsfondsen behaalden wisselende resultaten, met negatieve rendementen voor Europese bedrijfsobligaties (-0,61%) en obligaties van opkomende markten (-0,1%). Deze werden deels gecompenseerd door het positieve rendement van het Amerikaanse bedrijfsobligatiefonds (+0,29%).

Ook het Global Interest Fund rendement van september kreeg een vervolg in oktober (-2,8%). Opnieuw kreeg het Europese staatsobligatiefonds te maken met de negatieve consequenties van de stijgende rente (-3,8%). Het wereldwijde obligatiefonds, dat minder gevoelig is voor veranderingen in de rentestand kreeg te maken met een beperkt negatief rendement (-0,4%).