Je ZZP Pensioen laten uitkeren

Met ZZP Pensioen beleg je geld voor jouw oudedag. Wij beleggen jouw ZZP Pensioen voor je tot je pensioendatum. Pas dan moet jij het periodiek laten uitkeren. En kies je de uitkeringsduur. Maar hoe zit het met je ZZP Pensioen als je overlijdt, arbeidsongeschikt wordt, een andere pensioendatum wilt of eerder het geld nodig hebt? Dat lees je hieronder.

Let op

Wil je jouw ZZP Pensioen in één keer laten uitkeren? Dan betaal je 52,00% inkomstenbelasting én een boete aan de belastingdienst. Dit wordt afkoop genoemd. De boete, revisierente genoemd, is 20,00% van de waarde van je ZZP Pensioen op het moment van afkoop. Alleen bij langdurige arbeidsongeschiktheid of als je kapitaal in het ZZP Pensioen lager is dan €4.607,00 betaal je geen revisierente.

Je gaat met pensioen

Je kiest zelf wanneer je met pensioen gaat. En waar je je ZZP pensioen laat uitkeren. Ook de uitkeringsduur kies je zelf. Je uitkering moet wel aan een aantal wettelijke regels voldoen.

Als je overlijdt

Wat gebeurt er met jouw ZZP Pensioen als je overlijdt? Dat ligt aan het moment van overlijden: vóór of na jouw pensioendatum. 

Je raakt arbeidsongeschikt

Raak je voor langere tijd arbeidsongeschikt? Dan kun je het geld dat op jouw ZZP Pensioenrekening staat, laten uitkeren.

Bij kapitaaloverdracht

Overstappen naar een andere verzekeraar of bank? Dan kun je kiezen voor kapitaaloverdracht.